Vodna jedra za vodne postelje

Kako je vodna postelja sestavljena

Vodna postelja je sestavljena iz različnih sestavnih delov, ki so združeni v celoto 

Glavni sestavni deli vodne postelje so;

Vsi sestavni deli so modularni kar pomeni, da se da zamenjati vsak posamezni sestavni del neodvisno od celote. To je prednost v kasnejši dobi, ko je postelja starejša in se lahko zamenja samo posamezen obrabljen sestavni del.

sestava vodne postelje

Vodna jedra

Vodna jedra

Glavni sestavni del vodne postelje so vodna jedra

Vodna jedra za vodne postelje so eden glavnih sestavnih delov vodne postelje, zato je njihova kvaliteta izjemnega pomena. Vodna jedra pri vseh naših vodnih posteljah so vrhunske kvalitete in dosegajo visoke evropske standarde. Odlikuje jih dolga obstojnost in življenjska doba. 

Izdelana so iz kvlitetnega materiala vinyl debeline 0,55 mm. Varjena so z visokofrekvenčno tehniko in imajo vse šive dvojno varjene, glavni var pa se nahaja na spodnjem delu jedra pomaknjen v notranjost, kjer ne prihaja do pritiskov. Tako izdelana jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo.

Izdelava in uporaba vrhunskih materialov zagotavlja visoko kvaliteto vodnih jeder, ki so poglavitni del vodne postelje. Zagotavlja, zelo dolgo obstojnost in življenjsko dobo, ki  zagotovo presega 5 letno garancijsko dobo, ki jo jamči proizvajalec. Vodna jedra naj bi ob rednem vzdrževanju vzdržala minimalno 10 do 15 let ali več.

Pridobljene imajo certifikate med katerimi sta najpomembnejša TUV certifikat in EN 71, (ki je med drugim predviden za otroške igrače glede neoporečnosti škodljivih primesi). Vodna jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo

Vodna jedrazavodne postelje
Vodna jedra certifkat

Mono ali dual sistem

 

Dual izvedba je primerna, če v postelji spita dve osebi. Ima ločeni vodni jedri tako, da se s partnerjem med seboj ne bosta motila, hkrati ima vsak svoj grelec in si temperaturo vodne postelje ureja vsak po svoje. Prav tako si vsak partner prilagodi trdoto svoje polovice postelje po svoje tako kot mu odgovarja. Trdota se uravnava s količino vode – več vode trša postelja. 

Mono izvedba pa je primerna, če na postelji spite sami. Vključuje eno jedro in en grelec. Mono sistem ni primeren za spanje dveh oseb. Če na mono sistemu spita dve osebi se površina postelje ne bo prilagajala posamezniku, prav tako se bosta med obračanjem motila. Tudi pri ogrevanju postelje se postelje ne da prilagajati posamezno.

Termo pregrada

Med vodnimi jedri je vgrajena tudi termo pregrada, ki ločuje vodni jedri in preprečuje prehajanje temperature med njima.

Vodna jedra - mono
Vodna jedra dual za vodne postelje

Dušilci valovanja

Vodna postelja je popolnoma mirna.

V notranjosti vodnih jeder so vgrajeni posebni dušilci valovanja v različnih stopnjah. Stopnja dušenja valovanja vodnih jeder pomeni v kolikem času po premiku telesa se postelja umiri. Večja kot je stopnja dušenja, krajši je čas umiritve vode v jedrih. Dušilci so pritrjeni na spodnji del jedra. Izbirate lahko različne stopnje dušenja ( od 0 do 100 % ) vendar se priporoča vsaj 90 do 100 % umirjeno valovanje, saj se  je izkazalo za najboljše. Vsi naši modeli imajo v osnovi 100% dušenje

V dušilcih se nahaja tudi lumbarna podpora, ki dodatno ojača ledveni del. Prav tako imajo vsi naši modeli vgrajeno lumbarno podporo

 
Vodna jedra dušenje valovanja

Varnostni bazen

Zaradi varnostnega bazena ne more priti do poplave

Tudi v  primeru predrtja – spusta vsa iztečena voda ostane v tem varnostnem bazenu in se nikakor ne more izliti v prostor. S to rešitvijo  je vsak strah o “poplavah” odveč!

Varnostna folija zaščitnega bazena je izdelana iz enakega materiala kot vodna jedra  ( vinil ). Za še večjo varnost  in vzdržljivost so vogali varnostne folije dodatno ojačani. Varnostna folija prekriva tudi zunanjo stran penastega okvirja, tako je poskrbljeno za popolno zaščito proti izlivu vode.

 
Varnostni bazen za vodne postelje

Ostali sestavni deli - informacije

Prevleka za vodne postelje Mediccot Vodna postelja Comfort

Prevleke

Preberite si več o prevlekah

Patentirani penasti ovir vodne postelje Vodna postelja Comfort

Penasti okvir

Več o penastem okvirju

Grelec vodna postelja Comfort

Grelci

Več o grelcih in ogrevanju

Podstavek s predali za vodne postelje

Podstavki

Več o podstavkih

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.