Sestava vodne postelje - grelci

Kako je vodna postelja sestavljena

Vodna postelja je sestavljena iz različnih sestavnih delov, ki so združeni v celoto 

Glavni sestavni deli vodne postelje so;

Vsi sestavni deli so modularni kar pomeni, da se da zamenjati vsak posamezni sestavni del neodvisno od celote. To je prednost v kasnejši dobi, ko je postelja starejša in se lahko zamenja samo posamezen obrabljen sestavni del.

sestava vodne postelje

Grelci in ogrevanje vodne postelje

Vodna postelja je ogrevana

Vodna postelja je edino ležišče, ki je ogrevano. Vsak partner si po svoje ureja temperaturo po svojih željah in potrebah. Nikoli več ne boste legli v mrzlo posteljo. Vodna postelja vas pozimi greje, poleti pa prijetno hladi.

Grelec vodna postelja Comfort
Vodna jedra certifkat
certifikatgrelec

Grelci

Vsaka vodna postelja je ogrevana

V vsak model vodne postelje je vgrajen  grelni sistem z grelcem in termostatom za nastavitev in prilagajanje želene temperature postelje. Možnost nastavitve temperature je od 25°C do 36°C . Tako vodna postelja pozimi prijetno greje, poleti pa hladi.

Najbolj primerna temperatura je običajno 28 °C. Grelci so izdelani na osnovi najnovejših tehnologij na področju grelnih sistemov. Ustrezajo najvišjim kakovostnim in varnostnim standardom, kar vključuje tudi zanemarljivo majhno porabo energije. Tudi visok izolacijski faktor dna, okvirja in prevleke zagotavljajo minimalno izgubo toplote.

 

Varnost in poraba

Ob morebitni kakršnikoli napaki se grelci avtomatsko izklopijo. Tudi v primeru, da bi grelec odklopili ali, da pride do izpada električne energije ostane postelja topla še nekaj dni. Za visoko stopnjo varnosti je poskrbljeno.

Grelni element ima vodno varnostno zaščito IP67 in je 100% vodoodporen. Poleg tega pa so grelci montirani pod vodnimi jedri in pod varnostnim bazenom tako da nikakor ne morejo priti v stik z vodo.

Elektronski termostat je izdelan iz  SMD elementov, ki so izredno varčni, tako je npr. pri postelji velikosti 200 X 200 cm, pri sobni temperaturi 20°C in nastavljeni temperaturi grelcev 28°C poraba grelcev 0,64 kWh dnevno, kar pomeni približno 
 20-30 EUR/leto.

Vprašana & odgovori

Izbira temperature je zelo odvisna od posameznika. Pozimi je lahko temperatura malo višja okrog 28 – 29 stopinj višje temperature so skoraj že preveč. Poleti pa so te temperature nižje od minimalnih 25 do 27. Najbolj boste sami videli kaj vam odgovarja. 

Nasvet; Ko spreminjate temperaturo jo spremenite največ za 1 stopinjo naenkrat, ker se zelo občuti razlika – opazili boste razliko že pri pol stopinje.

Grelec lahko kadarkoli izklopite. Drugače pa so grelci vedno vklopljeni, da se vzdržuje nastavljena  temperatura. Če ga izklopite se bo postelja v nekaj dneh shladila in vas bo zeblo – s telesom ne morete segreti postelje. Prav tako je toplota priporočljiva za sam material vodnih jeder da ostajajo prožna. Grelci porabijo zelo malo energije zato je najbolje da so vedno prižgani.

Tudi če zmanjka elektrike se postelja ne bo hitro shladila. Toploto obdrži sigurno dlje kot bomo brez elektrike 😉 

Z grelci večinoma ni nobenih težav. Če pa se pojavijo težave se preveri termostat, ki je preprosto zamenljiv, če pa je težava v grelcu pa se tudi tega da zamenjati brez, da izpraznimo posteljo.

To je odvisno od vaših navad. Če izklapljate ostale naprave , lahko tudi to. Kakor želite. Edino kar je, če jo boste izklopili bo, ko se boste vrnili iz dopusta postelja hladna in do potrebovala mogoče 1 dan da se segreje

Oglejte si tudi ostale sestavne dele

Vodna jedrazavodne postelje

Vodna jedra

Preberite si več o vodnih jedrih

Patentirani penasti ovir vodne postelje Vodna postelja Comfort

Penasti okvir

Več o penastem okvirju

Prevleka za vodne postelje Mediccot Vodna postelja Comfort

Prevleke

Več o prevlekah

Podstavek s predali za vodne postelje

Podstavki

Več o podstavkih

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.