Sestava vodne postelje - Penasti okvir

Kako je vodna postelja sestavljena

Vodna postelja je sestavljena iz različnih sestavnih delov, ki so združeni v celoto 

Glavni sestavni deli vodne postelje so;

Vsi sestavni deli so modularni kar pomeni, da se da zamenjati vsak posamezni sestavni del neodvisno od celote. To je prednost v kasnejši dobi, ko je postelja starejša in se lahko zamenja samo posamezen obrabljen sestavni del.

sestava vodne postelje

Penasti okvir

Penasti okvir daje vodni postelji obliko in stabilnost. 

Okvir sestavljajo štiri stranice pritrjene na ploščo podstavka.

Poznamo več vrst penastih okvirjev od mehkejših do trših z ojačitvami ali brez. Tudi različni ponudniki vključujejo različne penaste okvirje.

Ker je okvir postelje zelo pomemben in hkrati zelo obremenjen ( zaradi sedenja, usedanja in vstajanja) pri naših modelih uporabljamo močne trde penaste okvirje z dodatnimi ojačitvami. V notranjosti je dodatna ojačitvena letev po dolžini. Na spodnjem delu pa se nahaja še razširjena pritrditvena letev. Poleg tega pa je dodan še patentiran ojačevalni element, ki zagotavlja popolno stabilizacijo okvirja.

patent2

Penasti okvir

 

Posebnost vodnih postelj BLUEsleep je tudi patentiran sistem okvirja vodne postelje za katerega smo pridobili tudi patentne pravice na uradu za intelektualno lastnino v Sloveniji!

Da bi Vam ponudili največ in najkvalitetnejše, smo z lastnim razvojem in idejami razvili sistem dodatne ojačitve konstrukcije okvirja, ki je vgrajen pri vseh modelih BLUEsleep in imajo tako kar dvojni sistem ojačitve.

  • Prvi se nahaja v notranjosti penaste stranice z ojačitveno letvijo po celotni dolžini stranice
  • Drugi pa je dodatni patentirani ojačevalni element pritrjen na konstrukcijo postelje in dodatno stabilizira okvir in ga obdrži na svojem mestu

Preprosta a nadvse učinkovita rešitev tako rešuje problem kakršnihkoli deformacij okvirjev, ki lahko nastanejo zaradi vstajanja ali obrabe postelje. 

Dvojni ojačitveni sistem zagotavlja vodni postelji popolno stabilnost in hkrati ohranja široko ležalno povšino, saj je zgornji rob penastega okvirja širok le 6 cm, kar zagotavlja popolno udobje pri ležanju.

Patentirani penasti ovir vodne postelje Vodna postelja Comfort
  • Vedno obdrži svojo obliko
  • Podaljšuje življesko dobo
  • Ohranja široko ležalno površino
  • Zagotavlja popolno stabilnost

Vprašanja & odgovori

Penasti okvir drži obliko postelje. Je zelo obremenjen saj nanj sedamo in vstajamo. Zato rado prihaja do deformacij in se okvir izboči ter postelja postaja izbočena. Zato je važno , da je penasti okvir izredno kvaliteten.

Ojačevalni element je patentiran sistem ojačitve za penasti okvir vodne postelje, ki rešuje problem izbočenja in deformacij postelje. Patentirali smo ga leta 2009 in od takrat se ni pojavila nobena težava z okvirjem. 

Ne, ojačevalni element je patentiran zato ga uporabljamo samo mi pri vseh naših modelih. Ostali ponudniki so to težavo z okvirjem reševali drugače, bolj ali manj uspešno.

Ostali sestavni deli - informacije

Vodna jedrazavodne postelje

Vodna jedra

Preberite si več o vodnih jedrih

Grelec vodna postelja Comfort

Grelci

Več o grelcih in ogrevanju

Prevleka za vodne postelje Mediccot Vodna postelja Comfort

Prevleke

Več o prevlekah

Podstavek s predali za vodne postelje

Podstavki

Več o podstavkih

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.