Vzdrževanje vodne postelje

 1. Kako pravilno vzdrževati vodno posteljo 
 2. Izdelki za vzdrževanje >>>

Nasveti in izdelki za vzdrževanje

Vodna postelja potrebuje nekaj vzdrževanja

Redno vzdrževanje vam vzame le 15 min vsake 3 mesece in postelja bo čista vzdrževana. 

Predstavljeni so tudi izdelki, ki jih potrebujete za vzdrževanje.

 • Izdelki za vzdrževanje
 • Sredstvo za vzdrževanje vode
 • Čistilo za jedra
 • Tlačilka za zrak
 • Set za popravila

Kako pravilno vzdržujemo vodno posteljo

15 minut za popolno čistočo

Zunanjost vodnega jedra očistimo s čistilom za vodna jedra. Tako čiščenje je priporočljivo opraviti štirikrat letno. Jedra najprej obrišemo, da odstranimo prah in nečistočo, nato pa jih poškropimo s čistilom in čez nekaj minut obrišemo s suho krpo. Jedra zopet postanejo voljna in gladka. Redno čiščenje vodnih jeder podaljšuje življenjsko dobo in preprečuje izsušitev jeder, tako ostanejo voljna in prožna.

dodajanje regeneratorja

V vodna jedra je potrebno enkrat letno dodati sredstvo za vzdrževanje vode. Ob montaži je prvo polnilo že vključeno. Dobite tudi knjižico za evidenco vodenja, hkrati pa evidenco vodimo za vas in vam redno vsako leto pošiljamo sredstva, ki jih potrebujete za vzdrževanje.

prilagajanje trdote

Vodno posteljo si lahko prilagajamo po svoje. Z dodajanjem ali odvzemom vode nastavimo trdoto postelje. Z večjo količino vode bo postelja nekoliko trša vendar pa moramo paziti, da ni vode preveč, ker povzroča nelagoden občutek pri ležanju. Velja pravilo ; težji kot si manj vode ker imaš tudi večji ugrez

Čiščenje prevleke

Zgornji del prevleke lahko enostavno operemo v pralnem stroju. Večje prevleke od širine 180 cm naprej so deljive, da jih lahko operete. Prevleke ni priporočljivo sušiti v sušilnem stroju. Priporočljivo je pranje 1-2 krat na leto.

Vodna postelja je edino ležišče katero lahko popolnoma očistite tako prevleko kot notranjost ležišča.

odstranjevanje zraka iz vodne postelje

V vodnem jedru se lahko sčasoma pojavi nekaj zraka zaradi česar se pojavi klokotanje v vodni postelji. Pojavljanje zraka v vodnih jedrih je predvsem odvisno od kvalitete vode in vsebnosti kisika v njej. V nekaterih krajih se zrak sploh ne pojavlja, nekje pa je ta pojav bolj pogost.

Rešitev je preprosta. Ob nakupu boste prejeli tlačilko za izsesavanje zraka, postopek je enostaven in ob montaži vas o vsem poučimo in pokažemo.

Prestavitev vodne postelje

Vodne postelje ne morete premakniti brez da bi prej izpraznili vodo. Če pride do tega, da boste potrebovali prestavitev ali selitev, se obrnite na nas in pomagali vam bomo z nasvetom kako to storiti ali pa bomo storitev izvedli za vas.

Izdelki za vzdrževanje

Sredstvo za vzdrževanje vode v vodnem jedru

Sredstvo za vzdrževanje vode

Sredstvo za vzdrževanje vodnih jeder, ki ohranja higieno vode v vodnem jedru ter podaljšuje življenjsko dobo. Sredstvo je potrebno redno dodajati v vodna jedra vsako leto – ena plastenka/eno jedro/na leto.

 • cena 12 eur

Čistilo za vodna jedra

Površino jeder očistimo s posebnim sredstvom za vzdrževanje vinyla, ki vrača prožnost in voljnost vodnih jeder. Čistilo je v razpršilu in ga nanašamo tako, da ga razpršimo po vodnem jedru pustimo nekaj minut da se vpije in obrišemo s suho krpo.

 • cena 12 eur
Čistilo za vzdrževanje vodnih jeder
tlačilka za zrak pri vodni postelji

Tlačilka za zrak

Za izčrpavanje zraka iz vodne postelje

Pojav zraka je normalen pojav pri vodni postelji. Sproščanje kisika iz vode povzroči, da se v jedru nabere nekaj zraka. Zaradi tega začne postelja klokotati. Takrat je potrebni izčrpati zrak z tlačilko. Po tem postopku bo postelja spet popolnoma tiha.

 • cena 14 eur
Set za vzdrževanje vodne postelje s čistilom

Gratis komplet

Gratis komplet za vzdrževanje ob nakupu vodne postelje

Ob nakupu vodne postelje boste prejeli komplet za vzdrževanje vodne postelje, ki vam bo olajšalo začetek vzdrževanja. Zraven dobite še komplet za krpanje vodnih jeder

 • Vrednost 50 eur - gratis

Informacije o vzdrževanju

Najpogostejša vprašanja

Ne , vode ni potrebno nikoli zamenjati. Je pa treba dodajati sredstvo za vzdrževanje vode v vodnem jedru

Sredstvo je treba dodati enkrat letno v vsako jedro. Pravilo; ena plastenka – eno jedro – 1x letno !

Pravilno vzdrževanje je enkrat na tri mesece. Temeljito čiščenje vam vzame približno 15 minut. 

Takrat odpremo prevleko in Temeljito očistimo notranjost vodne postelje. Z vlažno krpo temeljito prebrišemo površino jeder, in obvezno tudi med jedri in okoli – jedra rahlo odmaknemo od penastega okvirja, da lahko temeljito obrišemo jedra do dna, kjer se umazanija najbolj nabira. Nato posteljo prebrišemo še s suho krpo ( nikoli ne puščamo vlažne postelje), namažemo še s sredstvom za površino vodnih jeder in postelja je temeljito očiščena. To vam vzame približno 15 minut.

Zgornji del prevleke je enostavno odstranljiv in ga lahko operete. priporočljivo je pranje enkrat do dvakrat letno. Prevleke pa ni priporočljivo sušiti v sušilnem stroju.

Ob nakupu postelje dobite tudi komplet sredstev za vzdrževane – sredstvo za vodo, Čistilo za površino vodnih jeder in tlačilko za odzračevanje zraka iz vodne postelje

Še več informacij o vzdrževanju si oglejte v rubriki nasveti

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.