Sestava vodne postelje - Prevleke

Kako je vodna postelja sestavljena

Vodna postelja je sestavljena iz različnih sestavnih delov, ki so združeni v celoto 

Glavni sestavni deli vodne postelje so;

Vsi sestavni deli so modularni kar pomeni, da se da zamenjati vsak posamezni sestavni del neodvisno od celote. To je prednost v kasnejši dobi, ko je postelja starejša in se lahko zamenja samo posamezen obrabljen sestavni del.

sestava vodne postelje

Prevleke

Poleg ostalih komponent vodne postelje je tudi prevleka pomemben sestavni del vodne postelje. 

Prevleke za vodne postelje so v različnih izvedbah glede na lastnosti, ki veljajo za posamezni model prevleke. Kvalitetne prevleke so sestavljene iz dveh delov ( spodnji in zgornji del ) ki ju povezuje zadrga. Večje dimenzije prevlek imajo tudi sredinsko zadrgo za lažje čiščenje.

 

Prednosti prevlek vodnih postelj

  • Prevleke lahko kadarkoli operete
  • Če se z leti obrabijo lahko zamenjate samo zgornji del
  • Če se obrabi samo ena polovica prav tako lahko zamenjate samo to!
  • So deljive z zadrgo in jih lahko operete doma.

Mediccott

Najbolj prodajni model ( vključen pri modelu Comfort)

Prevleka Medicott je ena izmed kvalitetnejših prevlek za vodne postelje. Medicott je bombažna antialergijska prevleka s polnilom iz votlh bombažnih vlaken, ki onemogočajo razvoj pršic. Spodnja stran prevleke je iz frotirja. Teža prevleke je 1260g/m2.

Pri prevleki Medicott se s posebnim postopkom predelave iz bombaža izločijo voski in pektini, kar preprečuje plesni in s tem alergije, kar je še posebno pomembno pri težavah z alergijami. Prevleka je izdelana v skladu s strogim standardom Okotex 100 ( mednarodna ekološka oznaka Oko – Tex standard 100 ). Za pridobitev tega certifikata mora tekstilni izdelek izpolniti 12 humano ekoloških meril, kot so med drugimi vsebnost pesticidov, težkih kovin, formaldehida itd.

Prevleka je od širine 180 cm naprej opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju do 60 stopinj C.

Prevleka za vodne postelje Mediccot Vodna postelja Comfort

Mediccott Silver

Model prevleke Medicott Silver ima v osnovi vse lastnosti kot antialergijska prevleka Medicott. Posebnost prevleke so dodana srebrna vlakna, ki delujejo antistatično in varujejo pred nabiranjem prašnih delcev ter še dodatno povečajo antialergijski učinek.


Prevleka ima težo 1260g/m2 in ima od širine 180 cm sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C.

Silver visco vodna postelja prevleka

Mediccott Silver Visco top

Prevleka z vgrajeno Visco peno.

Prevleka Silver Visco Top je v osnovi antialergijska prevleka Medicott ( z dodatkom srebrnih vlaken ), ki ima v srednji del prevleke vgrajen dodaten sloj Visco spominske pene. Spominska pena je nameščena v sredinskem dodatku, ki z dvojno zadrgo povezuje spodnji in zgornji del osnovne prevleke. Sredinski dodatek ima luknjičasto zgradbo, da omogoča zračenje Visco spominske pene.

Za tiste, ki nihate med izbiro klasične ali vodne postelje.

Dodatek Visco spominske pene združuje lastnosti vodne postelje in klasičnega ležišča. Daje občutek bolj kompaktnega in tršega ležišča. Visco top lahko po želji kadarkoli odstranite in dobite model vodne postelje brez visco pene.

Prevleka ima od širine 180 cm naprej vključeno sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C. Visco pena ni pralna, lahko pa jo po potrebi odstranite in prezračite na zraku.

Model Visco Top je namenjen predvsem tistim kupcem, ki nihajo med nakupom vodne postelje in klasičnega ležišča. Pri tem modelu so združene lastnosti obeh – dva modela v enem.

Silver visco vodna postelja prevleka
Silver visco top vodna postelja

Prevleka classic

Prevleka modela Classic je elastična prevleka, ki je od širine 180 cm opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje do 60 stopinj C. Prevleka Classic je nekoliko debelejša od modela Basic s specifično težo 900 g/m2.

Prevleka Basic

Model prevleke Basic je nekoliko bolj osnovna prevleka, kar pomeni, da je nekoliko tanjša in nima antialergijskih lastnosti. Sestavljena je iz bombažne stretch tkanine. Od širine 180 cm naprej je opremljena s sredinsko zadrgo za lažje čiščenje v pralnem stroju do 60 Stopinj C. Prevleka ima težo 600g/m2.

Prevleka classic vodne postelje

Prevleka Tancel

Kolekcija Design  vključuje vrhunsko antialergijsko prevleko Tencel

Pri modelih City Line in Trend Line

Kakovostna prevleka Tencel za vodne postelje ima zelo dobre lastnosti uravnavanja vlage in tako zagotavlja naravno zaščito pred bakterijami, pršicami in hišnim prahom. Zunanja stran prevleke daje občutek svile v notranjosti pa se nahaja polnilo iz lahkih votlih vlaken. Prevleka je antialergijska in zato primerna za alergike.

Prevleka je pralna do 60 stopinj in od širine 160cm opremljena s sredinsko zadrgo.

Sestava :

  • Zgornja plast 38% Tencel, 40% poliamid, 22% poliester

  • Polnilo silikonizirana votla vlakna

Pri modelih City Line in Trend Line se lahko odločite za dodatni integrirani topliner – protiprašno zaščito

 Z njim boste poskrbeli za bolj čisto posteljo, ker zadrži večino umazanije in prašnih delcev, ter omogoča lažje vzdrževanje. Integrirani topliner se pritrdi z zadrgo pod osnovno prevleko.

Tencel prevleka antialergijska
Design vključuje vrhunsko antialergijsko prevleko Tencel
Top liner zaščita za notranjost vodne postelje

Vprašanja & odgovori

Različne prevleke so že vključene pri različnih modelih vodnih postelj. Preverite samo katero prevleko model ki vas zanima vključuje.

Vse prevleke od širine 180 cm so deljive, da jih lažje operete doma v pralnem stroju

Prevleko je priporočljivo oprati vsaj enkrat ali dvakrat letno. Operete jo lahko na 60 stopinj. Ni jo priporočljivo sušiti v sušilnem stroju.

Prevleko lahko zaščitite tako, da uporabite nadvložek. 

Seveda, če se prevleka z leti obrabi lahko zamenjate samo zgornji del prevleke ali pa celo samo levi ali desni del prevleke. Važno je samo da ustreza istemu modelu. Prevleke različnih proizvajalcev niso med seboj kompatibilne, zato morate kupiti prevleko istega modela in istega proizvajalca.

Ostali sestavni deli - informacije

Vodna jedrazavodne postelje

Vodna jedra

Preberite si več o vodnih jedrih

Patentirani penasti ovir vodne postelje Vodna postelja Comfort

Penasti okvir

Več o penastem okvirju

Grelec vodna postelja Comfort

Grelci

Več o grelcih in ogrevanju

Podstavek s predali za vodne postelje

Podstavki

Več o podstavkih

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.