Zdravje in vodne postelje

Vodna postelja za zdravo spanje

Vodna postelja ima številne ugodne vplive na zdravje in dobro počutje. Priporočajo jo številni zdravniki in je zelo primerna za ljudi z bolečinami v hrbtenici , križu in ramenih, ker ni točkovnih obremenitev se prilagaja telesu in ga podpira v pravilni legi. Tudi toplota postelje pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje

Najprimernejša je za ljudi, ki imajo;

 

  • Razne alergije in astma
  • Revmatična obolenja
  • Težave s hrbtenico
  • Težave s kolki ali rameni
zdravje in vodne postelje
Vzglavnik za spanje na vodni postelji naj bo pravilno izbran

Mirno spanje in manj obračanja

Številni zdravniki priporočajo spanje na vodni postelji. V nasprotju s časi ko so govorili da je edino dobro ležišče trdo – se danes zavedamo, da se mora ležišče prilagajati nam in ne obratno. Pri trdih ležiščih prihaja tudi do točkovnih obremenitev npr. boki, rame, kjer je pritisk največji pride do slabše prekrvavitve zaradi katere se ponoči avtomatsko obračamo. Znanstveno je dokazano in preizkušeno, da se na vodni postelji kar za 2/3 manjkrat obrnemo na noč in posledično  mirneje spimo.

zdravje in vodne postelje

Težave s hrbtenico in križem

Celoten sistem vodne postelje zagotavlja prilagoditev ležišča vsem delom vašega telesa. Ne glede na položaj vašega spanja vam je udobno, brez točkovnih obremenitev na vaše telo. Vaše telo in hrbtenica sta tako vedno v pravilnem naravnem položaju. 

Popolna čistoča brez pršic

zdravje vodna postelja alergije astma

Alergije in astma

Vodna postelja je ( če jo redno vzdrževana) zagotovo najbolj čista postelja od vseh kar jih obstaja na trgu! Ležišče je leglo vseh pršic ostankov kože, las prahu, pršic ki se nabirajo v njej. Vzmetnice vse to absorbirajo v notranjost in nemogoče je vzmetnico temeljito očistiti zato se večina vsega tega nabira v tem na čemer spimo

Pri vodni postelji pa se vse to nabere na in med vodnimi jedri, kjer popolnoma vse lahko temeljito očistimo. Imetniki vodnih postelj so vsi presenečeni koliko vsega se že v kratkem času nabere. Z rednim čiščenjem, ki nam vzame nekaj minut lahko posteljo popolnoma očistimo vsega tega. Zgornji del prevleke lahko operemo in postelja je vedno lahko popolnoma čista. Najbolj to občutijo tisti, ki imajo razne alergije in  astmatiki, ki to najbolj občutijo.

bolečine v kolkih in ramenih - zdravje in vodna postelja

bolečine v kolkih in ramenih

Primerna pri obolenjih kolkov ramen ali operacij le teh

Veliko znanih primerov s težavami kolkov, ramen ali operacijami le teh so v takih primerih udobno in z manj bolečinami spali na vodni postelji. Ravno zaradi lastnosti vode se ramena in boki najbolj ugreznejo zato ne prihaja do prekomernih obremenitev teh delov in posledično manj bolečin.

vpliv na zdravje vodna postelja

ali ste vedeli ?

Ali ste vedeli koliko potu povprečno človek izgubi na noč?? 0,2 litra! Ali veste koliko je to povprečno na leto?? Raje ne. Vaše ležišče vse to absorbira. Le pri vodni postelji se vse to da temeljito očistiti.

Prijeten občutek je, če spimo na zares čisti postelji, ne samo na sveži posteljnini.

Naj bodo vaša jutra sveža in naspana....

Preberite tudi kakšne so še prednosti in slabosti vodnih postelj. Tukaj

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.