Zakaj se odločiti za vodno posteljo

Prednosti in slabosti vodnih postelj

Številna vprašanja in dvomi, ki se vrtijo okrog vodnih postelj zakaj izbrati vodno posteljo? Ob poplavi raznovrstnih ležišč imajo vodne postelje nekatere lastnosti, ki jih ne more ponuditi nobeno drugo ležišče… Preberite nekaj prednosti in slabosti vodnih postelj

Zakaj se odločiti za vodno posteljo
prednosti

Je zagotovo najudobnejša

Vodna postelja je zagotovo najudobnejša. popolnoma se prilagaja telesu, kakorkoli se obrnemo je udobna. Telo podpira tam kjer je to potrebno in se ugrezna  tam kjer se mora – ramena boki. Nikoli ne žuli in ne prihaja do točkovnih obremenitev, kjer nastaja slaba prekrvavitev zaradi katere se ponoči obračamo.

je edina postelja, ki je ogrevana

Vodna postelja je edino ležišče, ki je ogrevano. Toplota blagodejno vpliva na naše telo in zagotavlja popolne užitke ko se uležemo v toplo posteljo. Poleg tega pa telo ne troši energije , da bi segreval posteljo zato se tudi bolje naspimo. Topla postelja sploh prijetna v zimskem času hkrati pa imamo lahko spalnico manj ogrevani z več svežega zraka.

Poleti vas hladi

Kljub temu, da je ogrevana vas poleti prijetno hladi! Človeška temperatura je 36 stopinj in če posteljo nastavimo na 25-26 stopinj nas bo prijetno hladila, ker s telesom ne moremo pogreti postelje. Zelo priročno v vročih poletnih mesecih – na vodni postelji bo konec z prevročimi nočmi tudi brez klime.

se odlično prilagaja telesu in je zdrava za spanje

Vodna postelja ima številne ugodne vplive na zdravje in dobro počutje. Priporočajo jo številni zdravniki in je zelo primerna za ljudi z bolečinami v hrbtenici , križu in ramenih, ker ni točkovnih obremenitev se prilagaja telesu in ga podpira v pravilni legi. Tudi toplota postelje pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje.

" kaj pa slabosti "

Ne moremo jo enostavno premikati

Slaba stran vodne postelje je, da je težka. Ne moremo jo enostavno premikati. V primeru, da jo želimo prestaviti ali preseliti je potreben postopek. Posteljo moramo sprazniti, razstaviti prestaviti in ponovno napolniti. Selitev ni problem izvesti le terja nekaj časa

Potrebuje vzdrževanje

Vodna postelja potrebuje nekaj vzdrževanja. Kljub temu, pa temu prej rekli prednost saj , res, da vam vzame nekaj časa, vendar pa imate zato vedno čisto posteljo.

Lahko spusti ?!

Puščanje vodne postelje je redkost vendar pa lahko pride do tega ( vsaj po letih uporabe) Občutek ni prijeten vendar pa NI tako hudo kot si na prvi pogled mislite! 

Posteljo se da zelo enostavno brez stroškov popraviti. V večini primerov gre za zelo majhno luknjico, ki jo je enostavno popraviti. Vodo, ki izteče obrišemo in postelja je spet kot prej. Postelja ni pod pritiskom zato je popravilo enostavno in trajno, ter ne spremeni prejšnjih lastnosti vodne postelje. Voda nikakor ne more steči v prostor saj je varovana z varnostnim bazenom v katerega se voda ujame.

Zahteva nekaj stroškov

Vodna postelja je ogrevana in za to porabi nekaj energije vendar pa pri tem gre za minimalne stroške, ki predstavljajo do 20 eur na leto, kar je v primerjavi z odličnim spanjem zanemarljivo.

Ko se jo navadiš

Ko se navadiš na vodno posteljo nobena druga ni več dobra. Prej bi rekli da se razvadiš. Vodna postelja nudi posebno udobje. Najbolj boste to občutili, ko boste na dopustu in ne boste spali na vodni postelji. Najlepše pa je, ko prideš domov in se zopet uležeš v svojo…vodno posteljo…Vprašajte koga, ki jo ima…

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.