Pred nakupom

Kaj je dobro vedeti pred nakupom

Verjamemo, da ste si podrobno ogledali našo ponudbo in si pridobili veliko novih informacij o vodnih posteljah. Dovolite, da vam kljub temu posredujemo še nekaj nasvetov in priporočil na kaj bodite pozorni pred nakupom.

pred nakupom vodne postelje

Velikost postelje

Izberite dovolj veliko posteljo
 
Pri odločitvi glede velikosti vodne postelje vam svetujemo in priporočamo največjo možno dimenzijo, ki vam jo dopušča prostor in razpored pohištva v spalnici. Priporočena dolžina pri vodnih posteljah je vsaj 20 cm daljša od višine višjega partnerja. Za najbolj udobno spanje obeh partnerjev naj bo postelja tudi dovolj široka. Za vse dimenzije imamo enako ceno, brez doplačil.

Mono ali dual

Vodna postelja za eno ali dve osebi ?

Vse vodne postelje so na voljo z enim ali dvema vodnima jedroma. Modeli z enim vodnim jedrom so namenjeni spanju predvsem eni osebi saj imajo vključeno eno vodno jedro in en grelni sistem.

Modeli z dvema vodnima jedroma so namenjeni spanju dveh oseb in imajo vključeni dve ločeni  vodni jedri in dva grelna sistema. Pri spanju dveh oseb je to zelo pomembno saj se za vsako vodno jedro določi količina vode glede na težo osebe. Dva grelna sistema pa omogočata nastavitev željene temperature vsakega jedra ločeno. Pri dveh vodnih jedrih tudi ne prihaja do motenja partnerjev med seboj pri obračanju ali vstajanju iz postelje.

vgradna ali samostojna

Ali vgraditi vodno posteljo v obstoječi okvir?

Načeloma je vsako vodno posteljo mogoče vgraditi v obstoječi posteljni okvir. Pri vgradnem sistemu obdržite zunanji izgled vaše postelje, nosilni podstavek pa se prilagodi obstoječemu okvirju. 

Pri vgradnem sistemu je kar nekaj slabosti v primerjavi s samostojnim modelom; omejeni ste na dimenzijo obstoječe postelje – ni možna večja dimenzija. Oteženo je tudi postiljanje saj ležišča ne morete dvigniti in napeti rjuhe kakor pri klasični vzmetnici saj je potrebno rjuho tlačiti med leseni okvir in penasto stranico..). Samostojni modeli ( brez okvirjev ) poleg ostalih prednosti ( ni trdih lesenih robov, možnost večjih dimenzij.. ) omogočajo tudi lažji dostop in postiljanje postelje.

izbira dodatkov

Ali izbrati predale pod posteljo

V kolikor želite izkoristiti prostor pod posteljo za shranjevanje se lahko odločite za podstavek z različnim številom predalov. Pri izbiri predalov lahko izbirate tudi strani odpiranja, pri čemer pa morate biti pozorni na to, da imate dovolj prostora za odpiranje le teh. Predali se lahko izdelajo le pri samostojnih modelih postelj.

dušenje vodne postelje

Za mirne noči izberite visoko stopnjo dušenja

Priporočena je najvišja stopnja dušenja vodnih jeder 100%, kar pomeni umiritev postelje v 1-2 sec. po premiku vašega telesa. Najvišja stopnja dušenja se priporoča tudi z razlogom, da se dušenje pri vsaki vodni postelji z leti zmanjša. Za koliko se bo dušenje z leti zmanjšalo pa je odvisno od več dejavnikov in sicer pri vsaki postelji drugače ( teža uporabnika, način spanja, obračanje… ). V naši ponudbi so vsi modeli 100% dušeni. Ostale stopnje po naročilu

kako je s trdoto vodne postelje

Trdoto si prilagajate sami

Vodne postelje imajo v primerjavi s klasičnimi ležišči prednost, da si trdoto ležišča lahko vsak sam kadarkoli prilagaja  s količino vode. Pri Dual sistemu je prednost, da si vsak partner sam prilagaja svojo polovico ležišča. 

Vodno posteljo si lahko kadarkoli prilagodite. Če se vam zdi postelja premehka – dolijete nekaj vode ( do 5 do 10 L), če pa je pretrda pa nekaj vode odvzamete.

Priprava prostora pred montažo

Kaj morate vedeti pred montažo
 
Pred montažo vas obvestimo, kdaj bo potekala, da imate dovolj časa, da pripravite prostor v spalnici. V bližini namestitve postelje naj bo vsaj ena vtičnica in podaljšek za priklop grelcev. Svetujemo tudi, da nastavite temperaturo vode v bojlerju na najvišjo vrednost. Priporočljiva temperatura vode pri polnjenju je vsaj 26 stopinj C, da boste lahko še isto noč spali na topli vodni postelji. Če je temperatura vode pri polnjenju nižja je potrebno počakati, da ogrevanje opravi grelni sistem.Sama montaža je čista in ne zahteva drugih posegov v prostor in traja približno tri ure.

informacije ob montaži

Pri montaži boste dobili veliko nasvetov in informacij
 
Za strokovno montažo in dostavo postelje poskrbimo mi. Ob sami montaži vam svetujemo in razložimo glede vzdrževanja in čiščenja vodne postelje. Prvo izčrpavanje zraka iz vodnih jeder opravijo ob montaži naši monterji. Kasneje bo v prvih treh tednih potrebno ta postopek ponoviti, saj se zaradi ogrevanja iz vode sprošča kisik, kar povzroča klokotanje. Izčrpavanje zraka je preprost postopek. Ob montaži vas izčrpavanje naučimo, da to lahko opravite sami ali se dogovorimo in to storimo mi. Postopek je potrebno ponoviti kadar se v jedru nakopiči moteča količina zraka. Na nekaterih območjih je vsebnost kisika v vodi intenzivnejša in je potrebno v vodo dodati sredstvo za zmanjšanje nastajanja zračnih mehurčkov

preberite tudi

Kaj je dobro vedeti po nakupu
 
Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.