Po nakupu

Kaj je dobro vedeti po nakupu

Po opravljeni montaži bo vaša vodna postelja takoj pripravljena na uporabo. Spali boste lahko že prvo noč. Pri montaži boste tudi dobili vse informacije in nasvete o vzdrževanju, prilagajanju postelje in o vsem kar morate vedeti.

Vzglavnik za spanje na vodni postelji naj bo pravilno izbran

Prvih nekaj noči

Vzemite si nekaj noči za prilagajanje
 
Po opravljeni montaži je vodna postelja takoj pripravljena za uporabo a potrebuje nekaj dni, da se dušilci valovanja popolnoma sprostijo in dosežejo popolno dušitev valovanja. V prvih dveh tednih po montaži se v postelji lahko nakopiči zrak – zračni mehurčki ( kisik iz vode ), ki ga je potrebno izsesati iz vodnih jeder.

Odstranjevanje zračnih mehurčkov

Izsesavanje zraka

Postopek izsesavanja zraka iz jeder ponovimo po potrebi, ko zaslišimo v postelji klokotanje ali se površina jeder napihne. Količina zraka je odvisna od količine kisika v vodi. Več zraka se lahko pojavi tudi ob prestavitvi temeprature na višjo vrednost. 

Zrak izsesamo s tlačilko, ki jo prejmete ob montaži postelje. Zrak po površini vodnega jedra potiskamo proti ventilu kjer imamo nameščeno tlačilko in ga izsesamo. Postopek ponavljamo toliko časa, da izsesamo ves zrak iz jedra. Pri odvijanju tlačilke smo pozorni, da nam zrak ne uide nazaj v jedro – ventil pritisnemo ob jedro, da se nivo vode dvigne.

 

prilagajanje trdote

Prilagajanje trdote in uravnavanje količine vode v jedrih. Trše ali mehkejše ležišče ?

Po določenem uvajalnem obdobju, ko se že nekoliko privadite na vodno posteljo si lahko po želji uravnavate tudi trdoto vašega dela ležišča.

  • V kolikor bi želeli doseči učinek tršega ležišča to storite z dodajanjem vode. Bolje je postopek večkrat ponoviti z manjšo količino vode cca. Po 5-10L naenkrat, da dosežemo želeni efekt.
 
  • Za občutek mehkejšega ležišča iz vodnih jeder odvzamemo vodo. Pri odvzemanju vode si pomagamo z vrtno cevjo ( 1 meter ) s katero izsesamo vodo v vedro. Tudi pri odvzemanju vode je bolje postopek večkrat ponoviti z manjšo količino.

*** Pri vodnih posteljah velja pravilo, da je vedno boljši občutek, če je v jedru manj vode in pravilo – težji kot si manj vode mora biti v vodnem jedru. Zato ne pretiravajte z količino vode saj bo postelja veliko udobnejša z manj vode. Jedro mora imeti vedno prostor za vaš ugrez in ne sme biti preveč napeto.

kakšno temperaturo nastaviti

Nastavitev temperature grelcev

Temperaturo grelcev si enostavno namestite  s pomočjo termostata. Največkrat se priporočena temperatura giblje od 26 do 29 stopinj.Temperatura, ki vam bo najbolj ustrezala je odvisna od več dejavnikov ( letnega časa, debeline odeje s katero ste pokriti, temperatura v sobi.. ).

z vami tudi po nakupu

Če boste imeli kakršnekoli težave, ali česa ne boste vedeli vam bomo vedno pomagali !

Za vsa vprašanja, nasvete ali pomoč se na nas lahko obrnete tudi po nakupu. Poleg prodaje in svetovanja nudimo tudi servisne storitve 

  • Montaže in demontaže vodnih postelj
  • Selitve vodnih postelj v istem objektu ali v drug objekt po celotni Sloveniji
  • Vzdrževalni servisi
  • Hitri servis – v primeru težav je naš odzivni čas še isti dan ali v najkrajšem možnem času
Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.