Sestava vodne postelje

Kako je vodna postelja sestavljena

Vodna postelja je sestavljena iz različnih sestavnih delov, ki so združeni v celoto 

Glavni sestavni deli vodne postelje so;

Vsi sestavni deli so modularni kar pomeni, da se da zamenjati vsak posamezni sestavni del neodvisno od celote. To je prednost v kasnejši dobi, ko je postelja starejša in se lahko zamenja samo posamezen obrabljen sestavni del.

sestava vodne postelje

Vodna jedra

Vodna jedra

Glavni sestavni del vodne postelje so vodna jedra

Vodna jedra so eden glavnih sestavnih delov vodne postelje, zato je njihova kvaliteta izjemnega pomena. Vodna jedra pri vseh naših vodnih posteljah so vrhunske kvalitete in dosegajo visoke evropske standarde. Odlikuje jih dolga obstojnost in življenjska doba. 

Izdelana so iz kvlitetnega materiala vinyl debeline 0,55 mm. Varjena so z visokofrekvenčno tehniko in imajo vse šive dvojno varjene, glavni var pa se nahaja na spodnjem delu jedra pomaknjen v notranjost, kjer ne prihaja do pritiskov. Tako izdelana jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo.

Izdelava in uporaba vrhunskih materialov zagotavlja visoko kvaliteto vodnih jeder, ki so poglavitni del vodne postelje. Zagotavlja, zelo dolgo obstojnost in življenjsko dobo, ki  zagotovo presega 5 letno garancijsko dobo, ki jo jamči proizvajalec. Vodna jedra naj bi ob rednem vzdrževanju vzdržala minimalno 10 do 15 let ali več.

Pridobljene imajo certifikate med katerimi sta najpomembnejša TUV certifikat in EN 71, (ki je med drugim predviden za otroške igrače glede neoporečnosti škodljivih primesi). Vodna jedra zagotavljajo dolgo obstojnost in življenjsko dobo

Vodna jedrazavodne postelje
Vodna jedra certifkat

Mono ali dual sistem

 

Dual izvedba je primerna, če v postelji spita dve osebi. Ima ločeni vodni jedri tako, da se s partnerjem med seboj ne bosta motila, hkrati ima vsak svoj grelec in si temperaturo vodne postelje ureja vsak po svoje. Prav tako si vsak partner prilagodi trdoto svoje polovice postelje po svoje tako kot mu odgovarja. Trdota se uravnava s količino vode – več vode trša postelja. 

Mono izvedba pa je primerna, če na postelji spite sami. Vključuje eno jedro in en grelec. Mono sistem ni primeren za spanje dveh oseb. Če na mono sistemu spita dve osebi se površina postelje ne bo prilagajala posamezniku, prav tako se bosta med obračanjem motila. Tudi pri ogrevanju postelje se postelje ne da prilagajati posamezno.

Termo pregrada

Med vodnimi jedri je vgrajena tudi termo pregrada, ki ločuje vodni jedri in preprečuje prehajanje temperature med njima.

Vodna jedra - mono
Vodna jedra dual za vodne postelje

Dušilci valovanja

Vodna postelja je popolnoma mirna.

V notranjosti vodnih jeder so vgrajeni posebni dušilci valovanja v različnih stopnjah. Stopnja dušenja valovanja vodnih jeder pomeni v kolikem času po premiku telesa se postelja umiri. Večja kot je stopnja dušenja, krajši je čas umiritve vode v jedrih. Dušilci so pritrjeni na spodnji del jedra. Izbirate lahko različne stopnje dušenja ( od 0 do 100 % ) vendar se priporoča vsaj 90 do 100 % umirjeno valovanje, saj se  je izkazalo za najboljše. Vsi naši modeli imajo v osnovi 100% dušenje

V dušilcih se nahaja tudi lumbarna podpora, ki dodatno ojača ledveni del. Prav tako imajo vsi naši modeli vgrajeno lumbarno podporo

 
Vodna jedra dušenje valovanja

Varnostni bazen

Zaradi varnostnega bazena ne more priti do poplave

Vsak strah o poplavah je odveč

Tudi v  primeru predrtja – spusta vsa iztečena voda ostane v tem varnostnem bazenu in se nikakor ne more izliti v prostor. S to rešitvijo  je vsak strah o “poplavah” odveč!

Varnostna folija zaščitnega bazena je izdelana iz enakega materiala kot vodna jedra  ( vinil ). Za še večjo varnost  in vzdržljivost so vogali varnostne folije dodatno ojačani. Varnostna folija prekriva tudi zunanjo stran penastega okvirja, tako je poskrbljeno za popolno zaščito proti izlivu vode.

 
Varnostni bazen za vodne postelje

Grelci in ogrevanje

Vodna postelja je ogrevana

Vodna postelja je edino ležišče, ki je ogrevano. Vsak partner si po svoje ureja temperaturo po svojih željah in potrebah

Grelec vodna postelja Comfort
certifikatgrelec

Grelci

Vsaka vodna postelja je ogrevana

V vsak model vodne postelje je vgrajen  grelni sistem z grelcem in termostatom za nastavitev in prilagajanje želene temperature postelje. Možnost nastavitve temperature je od 25°C do 36°C . Tako vodna postelja pozimi prijetno greje, poleti pa hladi.

Najbolj primerna temperatura je običajno 28 °C. Grelci so izdelani na osnovi najnovejših tehnologij na področju grelnih sistemov. Ustrezajo najvišjim kakovostnim in varnostnim standardom, kar vključuje tudi zanemarljivo majhno porabo energije. Tudi visok izolacijski faktor dna, okvirja in prevleke zagotavljajo minimalno izgubo toplote.

 

Varnost in poraba

Ob morebitni kakršnikoli napaki se grelci avtomatsko izklopijo. Tudi v primeru, da bi grelec odklopili ali, da pride do izpada električne energije ostane postelja topla še nekaj dni. Za visoko stopnjo varnosti je poskrbljeno.

Grelni element ima vodno varnostno zaščito IP67 in je 100% vodoodporen. Poleg tega pa so grelci montirani pod vodnimi jedri in pod varnostnim bazenom tako da nikakor ne morejo priti v stik z vodo.

Elektronski termostat je izdelan iz  SMD elementov, ki so izredno varčni, tako je npr. pri postelji velikosti 200 X 200 cm, pri sobni temperaturi 20°C in nastavljeni temperaturi grelcev 28°C poraba grelcev 0,64 kWh dnevno, kar pomeni približno 
 20-30 EUR/leto.

Penasti okvir

Penasti okvir daje vodni postelji obliko in stabilnost. Okvir sestavljajo štiri stranice pritrjene na ploščo podstavka.

Poznamo več vrst penastih okvirjev od mehkejših do trših z ojačitvami ali brez. Tudi različni ponudniki vključujejo različne penaste okvirje.

Ker je okvir postelje zelo pomemben in hkrati zelo obremenjen ( zaradi sedenja, usedanja in vstajanja) pri naših modelih uporabljamo močne trde penaste okvirje z dodatnimi ojačitvami. V notranjosti je dodatna ojačitvena letev po dolžini. Na spodnjem delu pa se nahaja še razširjena pritrditvena letev. Poleg tega pa je dodan še patentiran ojačevalni element, ki zagotavlja popolno stabilizacijo okvirja.

patent2

Penasti okvir

 

Posebnost vodnih postelj BLUEsleep je tudi patentiran sistem okvirja vodne postelje za katerega smo pridobili tudi patentne pravice na uradu za intelektualno lastnino v Sloveniji!

Da bi Vam ponudili največ in najkvalitetnejše, smo z lastnim razvojem in idejami razvili sistem dodatne ojačitve konstrukcije okvirja, ki je vgrajen pri vseh modelih BLUEsleep in imajo tako kar dvojni sistem ojačitve.

 • Prvi se nahaja v notranjosti penaste stranice z ojačitveno letvijo po celotni dolžini stranice
 • Drugi pa je dodatni patentirani ojačevalni element pritrjen na konstrukcijo postelje in dodatno stabilizira okvir in ga obdrži na svojem mestu

Preprosta a nadvse učinkovita rešitev tako rešuje problem kakršnihkoli deformacij okvirjev, ki lahko nastanejo zaradi vstajanja ali obrabe postelje. 

Dvojni ojačitveni sistem zagotavlja vodni postelji popolno stabilnost in hkrati ohranja široko ležalno povšino, saj je zgornji rob penastega okvirja širok le 6 cm, kar zagotavlja popolno udobje pri ležanju.

Patentirani penasti ovir vodne postelje Vodna postelja Comfort
 • Vedno obdrži svojo obliko
 • Podaljšuje življesko dobo
 • Ohranja široko ležalno površino
 • Zagotavlja popolno stabilnost

Prevleke

Poleg ostalih komponent vodne postelje je tudi prevleka pomemben sestavni del vodne postelje. 

Prevleke za vodne postelje so v različnih izvedbah glede na lastnosti, ki veljajo za posamezni model prevleke. Kvalitetne prevleke so sestavljene iz dveh delov ( spodnji in zgornji del ) ki ju povezuje zadrga. Večje dimenzije prevlek imajo tudi sredinsko zadrgo za lažje čiščenje.

 

Prednosti prevlek vodnih postelj

 • Prevleke lahko kadarkoli operete
 • Če se z leti obrabijo lahko zamenjate samo zgornji del
 • Če se obrabi samo ena polovica prav tako lahko zamenjate samo to!
 • So deljive z zadrgo in jih lahko operete doma.

Mediccott

Najbolj prodajni model ( vključen pri modelu Comfort)

Prevleka Medicott je ena izmed kvalitetnejših prevlek za vodne postelje. Medicott je bombažna antialergijska prevleka s polnilom iz votlh bombažnih vlaken, ki onemogočajo razvoj pršic. Spodnja stran prevleke je iz frotirja. Teža prevleke je 1260g/m2.

Pri prevleki Medicott se s posebnim postopkom predelave iz bombaža izločijo voski in pektini, kar preprečuje plesni in s tem alergije, kar je še posebno pomembno pri težavah z alergijami. Prevleka je izdelana v skladu s strogim standardom Okotex 100 ( mednarodna ekološka oznaka Oko – Tex standard 100 ). Za pridobitev tega certifikata mora tekstilni izdelek izpolniti 12 humano ekoloških meril, kot so med drugimi vsebnost pesticidov, težkih kovin, formaldehida itd.

Prevleka je od širine 180 cm naprej opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju do 60 stopinj C.

Prevleka za vodne postelje Mediccot Vodna postelja Comfort

Mediccott Silver

Model prevleke Medicott Silver ima v osnovi vse lastnosti kot antialergijska prevleka Medicott. Posebnost prevleke so dodana srebrna vlakna, ki delujejo antistatično in varujejo pred nabiranjem prašnih delcev ter še dodatno povečajo antialergijski učinek.


Prevleka ima težo 1260g/m2 in ima od širine 180 cm sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C.

Silver visco vodna postelja prevleka

Mediccott Silver Visco top

Prevleka z vgrajeno Visco peno.

Prevleka Silver Visco Top je v osnovi antialergijska prevleka Medicott ( z dodatkom srebrnih vlaken ), ki ima v srednji del prevleke vgrajen dodaten sloj Visco spominske pene. Spominska pena je nameščena v sredinskem dodatku, ki z dvojno zadrgo povezuje spodnji in zgornji del osnovne prevleke. Sredinski dodatek ima luknjičasto zgradbo, da omogoča zračenje Visco spominske pene.

Za tiste, ki nihate med izbiro klasične ali vodne postelje.

Dodatek Visco spominske pene združuje lastnosti vodne postelje in klasičnega ležišča. Daje občutek bolj kompaktnega in tršega ležišča. Visco top lahko po želji kadarkoli odstranite in dobite model vodne postelje brez visco pene.

Prevleka ima od širine 180 cm naprej vključeno sredinsko zadrgo. Deljiva zadrga omogoča pranje in čiščenje v pralnem stroju vsakega dela posebej na temperaturah do 60 stopinj C. Visco pena ni pralna, lahko pa jo po potrebi odstranite in prezračite na zraku.

Model Visco Top je namenjen predvsem tistim kupcem, ki nihajo med nakupom vodne postelje in klasičnega ležišča. Pri tem modelu so združene lastnosti obeh – dva modela v enem.

Silver visco vodna postelja prevleka
Silver visco top vodna postelja

Prevleka classic

Prevleka modela Classic je elastična prevleka, ki je od širine 180 cm opremljena s sredinsko zadrgo in omogoča pranje do 60 stopinj C. Prevleka Classic je nekoliko debelejša od modela Basic s specifično težo 900 g/m2.

Prevleka Basic

Model prevleke Basic je nekoliko bolj osnovna prevleka, kar pomeni, da je nekoliko tanjša in nima antialergijskih lastnosti. Sestavljena je iz bombažne stretch tkanine. Od širine 180 cm naprej je opremljena s sredinsko zadrgo za lažje čiščenje v pralnem stroju do 60 Stopinj C. Prevleka ima težo 600g/m2.

Prevleka classic vodne postelje

Prevleka Tancel

Kolekcija Design  vključuje vrhunsko antialergijsko prevleko Tencel

Pri modelih City Line in Trend Line

Kakovostna prevleka Tencel za vodne postelje ima zelo dobre lastnosti uravnavanja vlage in tako zagotavlja naravno zaščito pred bakterijami, pršicami in hišnim prahom. Zunanja stran prevleke daje občutek svile v notranjosti pa se nahaja polnilo iz lahkih votlih vlaken. Prevleka je antialergijska in zato primerna za alergike.

Prevleka je pralna do 60 stopinj in od širine 160cm opremljena s sredinsko zadrgo.

Sestava :

 • Zgornja plast 38% Tencel, 40% poliamid, 22% poliester

 • Polnilo silikonizirana votla vlakna

Pri modelih City Line in Trend Line se lahko odločite za dodatni integrirani topliner – protiprašno zaščito

 Z njim boste poskrbeli za bolj čisto posteljo, ker zadrži večino umazanije in prašnih delcev, ter omogoča lažje vzdrževanje. Integrirani topliner se pritrdi z zadrgo pod osnovno prevleko.

Tencel prevleka antialergijska
Design vključuje vrhunsko antialergijsko prevleko Tencel
Top liner zaščita za notranjost vodne postelje

Podstavki

Standardni podstavek

Zaradi teže vodne postelje , ki znaša cca 600kg ( dual modeli ) mora imeti vsaka vodna postelja ustrezen podstavek z nosilno konstrukcijo. Pravilno izdelan podstavek ne obremenjuje tal točkovno ampak enakomerno porazdeli težo postelje po celotni površini. Kljub teži pa ni nevarnosti za poškodbo tal, saj se teža porazporedi po veliki površini.

Vsi modeli vodnih postelj imajo v ceni že vključen standardni zaprti podstavek v bukev ali črni barvi. Standardna višina podstavkov je 25 cm.

 • Poleg standardnega podstavka imate možnost izbire tudi druge vrste podstavkov, različne barve ali višine
 • Podstavke s predali – 2 do 4 predali različne opcije odpiranja
 • Možna je tudi vgradnja v obstoječ posteljni okvir

Vprašanja & odgovori

Različne prevleke so že dodane k različnimi modeli, ki so vključeni pri izbranem modelu vodne postelje

Vse prevleke od širine 180 cm so deljive, da jih lažje operete doma v pralnem stroju

Ob montaži vam bo monter pokazal in razložil vse podrobnosti o vzdrževanju, čiščenju, dodajanju regeneratorja, izsesavanju zraka, ipd. Priporočljivo je, da ste ob koncu montaže prisotni, da vam lahko monter razloži in pokaže postopke vzdrževanja, da vam tako olajša kasnejše vzdrževanje.

Pri nekaterih modelih vodnih postelj iz ponudbe se lahko montaže lotite sami. Damo vam nasvete, vendar pa morate vedeti, da je montaža, če jo ne poznaš lahko dokaj zahtevna. 

5 letna garancija je pogojena z našo montažo, ker le tako vemo, da je bila montaža izvedena strokovno. Pomembno je kako je vodna postelja sestavljena zato ob nepravilni vgradnji vodnih jeder lahko pride do okvar in krajše življenjske dobe. Če se odločite, da boste montirali sami vam pomagamo z navodili in nasveti. Priporočamo vam našo montažo saj bost tako imeli kvalitetno zmontirano vodno posteljo in pridobili garancijo.

Postopek selitve ali prestavitve vodne postelje je nekoliko bolj zahteven kot če bi to storili z navadnim ležiščem. Vodno posteljo je potrebno popolnoma izprazniti, razstaviti, prestaviti in ponovno sestaviti in napolniti. Postelje ne smete na silo prestavljati ker lahko poškodujete nosilno konstrukcijo in tla v prostoru. Za selitev ali prestavitev vam priporočamo da nas kontaktirate. Več informacij v rubriki nasveti

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.