Najpogostejša vprašanja

Najpogostejša vprašanja o vodnih posteljah

Številna vprašanja, ki se pojavljajo pred nakupom vode postelje. Preberite morda boste našli odgovor. Če ne pa smo vam vedno na voljo za vse informacije in vprašanja!

Velikost vodne postelje lahko izbirate sami glede na vaše želje, potrebe..Priporoča se postelja, ki naj bo vsaj 20 cm daljša od telesne višine večjega partnerja. Širina in višina postelje po želji za večjo udobnost obeh partnerjev.
Posebnost naše ponudbe je, da lahko izbirate vse dimenzije po vaših željah brez doplačil, zato si lahko privoščite največjo posteljo, ki vam jo prostor omogoča.

Vodna postelja se da vgraditi v vsak  obstoječi posteljni okvir. Izdela se le močnejša spodnja konstrukcija, ki nosi težo vodnega jedra. Izgled postelje ostane popolnoma enak. Torej, če bi želeli vodno posteljo v svoji obstoječi postelji se to da. Bolj priporočljive so prosto stoječe vodne postelje brez okvirja, kar omogoča lažji dostop in postiljanje ter moderen izgled.

Vodna postelja ima vgrajene dušilce valovanja. Občutek valovanja se zgodi le ob vašem premikanju. Dušilci v  vodnem jedru imajo nalogo, da se voda umiri v istem trenutku kot vaše telo. Bolj kot je postelja dušena bolj je mirna.

Nemalokrat se pojavi napačno mnenje, da je vodna postelja premehka za spanje. Ugotavlja se namreč, da je še vedno prisotno razširjeno mnenje, da mora biti postelja trda. To že dolgo ne velja več. Vodna postelja je mehka na otip, dejansko pa se ležalna površina pri vsakem položaju prilagodi telesu in s tem skrbi za naravno lego hrbtenice in prilagajanje telesnim oblikam. Na eni točki je vodna postelja seveda mehka a ko se uležemo se teža razporedi po celotni površini in nudi ustrezno podporo. Voda zna biti včasih zelo trda – poizkusite enkrat skočiti v vodo na “ploh” ; )

Eden glavnih sestavnih delov vodne postelje je tudi grelni sistem, kateri vsebuje grelni element – grelec in nastavljivi termostat toplote. Nastavitev temperature omogoča željeno temperaturo postelje, tako vas postelja pozimi prijetno greje, poleti hladi. Običajna priporočljiva temperatura je od 25 do 29 stopinj.

Kombinacija električnega toka in vode nas ponavadi prestraši, vendar je sistem ogrevanja vodnih postelj izpopolnjen, preverjen , atestiran in popolnoma varen. Strahovi so odveč saj so grelci testirani tudi v vodi in imajo IP 67 zaščito, kar pomeni da jih lahko uporabljamo POD vodo! Zaščiteni so z nepropustno folijo in nameščeni pod vodna jedra in še pod zaščitni bazen tako, da v nobenem primeru voda ne more priti v stik z grelcem.

Današnje metode proizvodnje vodnih jeder jamčijo, da ne pride do izliva vode.Obstaja možnost mehanskih poškodb (npr. ostri predmeti) vendar tudi v tem primeru ni mogoče izlitje vode v stanovanje saj imajo vse vodne postelje nameščeno varnostno folijo, katera skrbi, da pri morebitnem predrtju obdrži vodo v varnostnem bazenu in ne more iztekati iz postelje.

V primeru, da pride do spusta se voda izteče ( le nekaj litrov) v varnostni bazen. Posteljo se enostavno sanira – prebriše in enostavno brez stroškov lahko popravi. Postelja je kljub popravilu normalno funkcionalna še naprej.

Teža vodne postelje ne povzroča težav, saj je teža enakomerno porazdeljena, odvisna pa je od velikosti postelje od 400 do 600 kg. Točkovni pritisk vodne postelje na tla je manjši kot pri npr. vašem hladilniku.

Vodna postelja je popolnoma tiha saj se zrak iz vodnih jeder odstrani tako, da ni slišati klokotanja ali neprijetnega škripanja kot pri klasičnih posteljah.

Modeli vodnih postelj za dve osebi imajo serijsko vgrajeni dve vodni jedri ločeni s pregrado (od širine 160 cm naprej), kar zagotavlja nemoten spanec obeh partnerjev. Ker vsak od partnerjev spi na svojem vodnem jedru pri premikanju na vpliva na drugega partnerja.

Vodna postelja vam prinese tudi presenečenje z vidika ljubezenske popestritve v dvoje. Udobje v vsakem položaju,brez »tiščanja« kjerkoli. Zanimivo, primerno za vse generacije in starostna obdobja. Kaj več pa boste preizkusili sami…

Imate še kakšno vprašanje? Pišite nam…

 
  • Servis 04 51 70 804
  • info@MojaVodna.si

Še več informacij in nasvetov  glede vodnih postelj si lahko preberete v rubriki nasveti 

Kontakt

Vas karkoli zanima ? Pišite nam in pomagali vam bomo.